Torsdag 12/2

Så er pakningen for alvor i gang. Efter en tur på "home office" og fået BEGGE drengene registreret - dejligt også at Noah får ny fødselsattest - og en tur i swimming poolen hos Hanne & Jørgen - et par fra Korsør på ferie hernede - så er kufferterne næsten pakket og klart.

I morgen kl. 09:00 har vi så "final meeting" hvor vi får alt at vide omkring adoptionen af Isaac - og så er det ellers til lufthavnen.

 

Tak for denne gang og tak fordi I fulgte med. Næste gang vi er i Sydafrika - er vi "kun" på ferie😎.

Onsdag 11/2

På safari og se/røre ved løver og giraffer. Resten var på afstand - specielt med tanke på, at løverne/geparderne/næsehornene og de vilde hunde gerne sætter tænderne i noget fast og saftigt kød (tænker her mest på min hustru😙).

Varmen nåede 36 grader (doku er under billederne), så vi er godt møre i dag. Isaac er lidt bedre til at sove og vi tænker at vi måske i dag får en hel nats søvn - ville være dejligt🤪.

Tirsdag 10/2

Vi har valgt at slappe af her på Flemmings fødselsdag og nyde dage inden vi i eftermiddag skal på ambassaden for at hente Isaacs pas. Temperaturen stiger og i morgen skulle kulminere med 35 grader. Vi er så småt begyndt at pakke, da vi får et par travle dage med at få afsluttet tingene hernede - enkelte par skal vi også lige sige farvel til med et lille glas vin.

Mandag 9/2

Florida Baby House og en kort tur i Johannesburg blev mandagens menu - krydret med besøg af Ansie. Skøøønt at se, at Noah blev glad for at se børnehjemmet igen, men det sætter lidt ting i gang, så opholdet var begrænset. Måske det ikke var så "sjovt" alligevel🤭.

Ansie var til gengæld et glædeligt gensyn - hun var leder på det tidspunkt og overbrgate ham til os for 4 år siden. Hun kom til os på Alleyn, da hun er gået på pension og det var fantastisk at se, hvordan både Noah og Ansie var glade for at se hinanden. Vi havde en dejlig time, som vi tror giver gode minder til Noah fremover.

Weekend 7-8/2

Det blev en rolig weekend med gåture og marked (der dog var meget skuffende, så ingen flag).

Vi så Mandela statuen og fik derefter pandekager på Harriets – vores foretrukne. Noah måtte til sidst op på fars skuldre – det var både varmt og langt, så han var undskyldt🤩.

Søndag var vi på markedet og det var skuffende, men vi fik da købt lidt billeder og ”jerndyr” – og vi fandt ud af, at ”ketchup” ikke findes i Sydafrika – det hedder altså ”Tomato sauce” – det må De meget undskylde frk. fornærmet😋.

Sådan ser man ud, når der er glæde, charme og lækkert hår i rummet.

Fredag 6/2 Nyt hår

Han mener selv at han ligner en dinosaur.

I dag blev så dagen hvor Noah skulle have ny frisure. Mette havde opgivet - og der er faktiskt ikke tid til sådan et projekt💋 - så nu måtte Noah til frisør. Først fik Mette gjort ham klar - se billedet til højre. Efter frisøren så drengen helt anderledes ud - se slideshow på siden👍.

En glad og stolt dreng

Fra siden

Oppefra

Giver badeble på Isaac

"Far! Han vil altså ikke ligge stille....."

Glæde

Koncentration

Meditation

Ligegyldighed

Sult

Torsdag 5/2

Den smukke blomsterpige

En stille dag hvor blomsterpigen var på besøg og hvor vi egentlig kun skulle på besøg i den lokale rugby klubs butik - Blue Bulls!

Her blev ALLE indkøbslyster tilfredsstillet med hensyn til caps, flag til bord, flag til bil, flag til dit & dat, vinterhuer, halstørklæder, fodbold, fodboldskinner - og nårh ja - nævnte jeg flag?🤨

Derefter en dejlig badeeftermiddag - og nu kan Noah svømme - se video på siden.

Med tanke på vores program i næste uge, så skal vi ikke så meget i weekenden end til Union Building og se Nelson Mandela statuen lørdag og på marked - heldigvis skal vi ikke have flag - søndag. Mandag skal vi til Noahs Baby House, tirsdag på ambasaden og hente pas, onsdag i Løvepark, torsdag til "Home Office" og re-registrerer Isaac og så - hov - - - -  fredag skal vi hjem😋.

Onsdag 4/2

I dag har vi bare været her i Pretoria, vi har været en tur i Hatfieldcentret, efter Noahs ønske spist frokost på MacDonald, og fået handlet lidt afrohårprodukter. I eftermiddags måtte vi opsøge en tysk læge med praksis i nærheden. Isaac har nu i flere dage været meget rød og irriteret i specielt sit ene øje. To af de andre adoptanter her på Alleyn er læger og har kigget lidt på det og sagt at det lignede en infektion, og nu skulle der altså noget medicin til. Den tyske læge var temmelig voldsom og flåede nærmest Isaac ud af Mettes hænder. Han tog dog det hele meget flot, og vi har nu fået nogle dråber, som han skal have hver 4 time han er i vågen tilstand. Her til aften havde det finske par taget initiativ til at hyre nogle afrikanske trommespillere. Efter fælles middag dukkede disse op med trommer til os alle, og så stod den eller på trommespil i en lille times tid til alles store fornøjelse - store som små.
 
Vi endte med at købe en tromme til Noah. Han var meget glad og mon ikke trommen i nat kommer til at stå tæt på sengen:-).
 
Vi håber I alle har det godt derhjemme! Vi begynder efterhånden at glæde os til at komme hjem. Noah synes det hele er lidt svært og han har mange reaktioner - den mest udtalte er at være på tværs og gøre det stik modsatte af hvad han får at vide. 
 
I må meget gerne skrive i Isaacs hjørne om I påtænker at dukke op i lufthavnen. Vi vil glæde os til at se jer hvis I dukker op.

Tirsdag 3/2

I dag gik turen til Lesedi Cultural Village. Her så vi hvordan fem af de største stammer oprindeligt levede og var klædt, herunder også zuluerne - Noah er Zulu:-). Det var meget interessant, og selv om solen bagte og begge børn klagede en del undervejs på grund af varmen havde vi en rigtig god og informativ tur. Som afslutning på turen, så vi et stort stammedanseshow. Det var virkelig imponerende. Inden turen igen gik hjemad spise vi en udsøgt frokost bestående af blandt andet krokodille, stegte orme og struds. Behøver vi at nævne, at farmand, kræsen som han er, ikke var så glad for alle disse forskellige delikatesser.

Knus fra Pretoria

Søndag 1/2 - elefanter

Det blev en varm tur, men elefanterne kan holde temperaturen nede ved at vifte med ørerne - vi prøvede også , men det virkede ikke🤭 - så det var en fornøjelse at se disse 6 tons tunge dyr. Vi fodrede dem, gik med dem og rørte dem og selvom de er trænede så er det svært ikke at være lidt på vagt (læs lidt bange) overfor en størrelse 112 i sko - i begge retninger😉.

Vi var heldige at få et billede af de lokale (altså Sydafrika, der er 28 gange større end Danmark) helte i RUGBY - "SPRINGBOKS".

31/1 - Noahs dag

Nye badeshorts og ny badehætte

I dag har været en hel speciel dag, idet det i dag kl. 11.20 var præcist 4 år siden at Noah gik ind af porten her på Alleyn sammen med Ansie - lederen af det børnehjem han boede på - og ind i lejligheden ved siden af hvor vi bor nu. Her sad vi begge med svedige hænder og med bankende hjerte på gulvet og ventede blandt legetøj, rosiner og andre lækkerier, som skulle hjælpe til med at skabe kontakt. Dagen i dag har derfor stået i Noahs tegn - vi har været i pandekagehuset i Eastwoodcentret og spise de lækreste pandekager, vi har leget og hygget i og ved poolen, vi har set Frost og spist blåbær muffins og sidst men ikke mindst har han skypet med hans gode venner Valdemar og Kristoffer:-). Det var noget der frembragte glæde, for kammeraterne der hjemme er i den grad savnet.

Lillemanden virker mere og mere tryg, og vi får efterhånden mange smil dagligt - han er noget så kær når han smiler den lille mand. Han bliver puttet på sin mors arme i stuen og derefter lagt i sin seng. Det virker bare ikke at placere ham i sengen inden han sover, for han bliver noget så ked..
 
I morgen tager på vores første heldagstur. Vi skal ud og se elefanter sammen med et finsk par og deres to børn, som også bor her på Alleyn. Det bliver spændende, hvordan Isaac tager det. 
 
Vi er meget trætte begge to, når først begge børn sover, og det bliver ikke til så meget andet en lidt oprydning og så på hovedet i seng. 
 
Noah blev så glad for hilsnerne i dag:-). Skriv endelig, det er virkeligt skønt at høre lidt hjemmefra.
 
Knus fra os alle fire

30/1

En fredelig og afslappet tur i storcentret Menlyn, hvor vi kunne proviantere. Senere mødtes vi med de danske naboer hernede og Martie, som styrer ALLE rundturer for adoptanter hernede, og fik et glas koldt hvidvin og snakket lidt om hvilke ture vi skulle på de næste uger. Så uden at lægge et for stramt program blev det til elefanter, løvepark og en kulturdag, hvor vi besøger et område, hvor de store stammer er repræsenteret og hvor man får et lille indblik i Sydafrika - der skulle være budt op til afrikansk dans, så mon ikke 7 år på danseskole vil vise sit værd sådan en dag?

29/1 - Retten

Så fik vi overstået turen i retten. Natten til i dag var hård for alle parter. Isaac var utrøstelig mellem kl. 2 og 4, Noah kunne ikke holde hans gråd ud, og sensitiv som han er i forhold til lyd, lå han bare og holdt sig for ørene i to stive timer, imens mor og far stod på hovedet for at trøste den lille mand. Så vi var lidt brugte alle sammen i morges, da turen kl. 9.00 gik til Retten i Palm Ridge i midten af Johannesburg - ca. en times køretid fra Pretoria. Da vi kom til retten var der en del ventetid inden det blev vores tur. Noah stressniveau var mildest talt på sit højeste, han hoppede og sprang og råbte og skreg og det gjorde han vel og mærket også da vi var inde hos dommeren. Hun startede med at spørge om, man ville fortælle hende om han var glad for sin bror, hvorefter han højlydt sagde Neeej. Heldigvis var seancen overstået på ganske kort tid, vi fik skrevet papirerne under incl. Noah:-), og var hurtigt ude bilen igen, hvor der var trygt og rart. Retten lå i et område omringet af en kæmpe township kaldet Thokoza og det var ikke just et sikkert og behageligt sted at færdes.

Tilbage på Alleyn, hvor vi bor, havde lillemanden igen svært ved at overgive sig til søvnen, og det kostede igen en del tårer og skrig inden han faldt i søvn i klapvognen. Det er ingen tvivl om, at han har det rigtig svært specielt, når der skal soves. Han vil os begge, men i visse situationer er det kun mor der duer. Noah er interessant når han holder sig lidt på afstand. Noah vil gerne hjælpe med visse ting, men er lidt for hård i sin tilgang til ham, og bliver meget ked og vred, når han får at vide, at han bliver nødt til at være lidt blidere. Det er barske vilkår at blive storebror...., efter 4 år med far og mors fulde opmærksomhed. 
 
Af hensyn til Noah har vi valgt at tage på en del udflugter den næste uges tid - der bliver bare nødt til at ske noget...  Vi skal ud og se elefanter, aber og løver, og vi planlægger også en tur til en kulturel 'village', hvor man oplever og ser de forskellige etniske stammers oprindelige levevis. 
 
Drengene sover begge nu, der er ro i stuen, Tonny har fundet sin cola og slikskål frem, og vi er klar til at se et afsnit af Arvingerne over nettet. Hvis det ikke var for varmen og de mange myg, kunne det ligeså vel have været en søndag aften på Abildhaven 3....
 
Skriv gerne små hyppige beskeder i Isaacs hjørne, Noah spørger dagligt, om der er nogen der har skrevet til os... Han savner sine venner og børnehaven, og tæller dagene til vi skal hjem igen. Sammen med far klipper han hver dag en centimeter af på et målebånd, som vi har hængt på køleskabet. 
 
Stort knus fra os alle fire.

Hey storebror - var det ikke min IPAD?

Selvom Isaac ikke har været vant til mange forskellige lyde, så skræmmer IPADen han ikke.

Han tumler godt den lille og spiser hvad han får serveret af forskellige lækkerier.

"Big boy - but not fat" sagde de på børnehjemmet og han er faktisk mindre end vi ahvde regnet med, så meget af tøjet er for stort, men bare roligt. Det skal nok blive brugt....

Afhentet

Så er vi kommet hjem og den stolte storebror sidder med Isaac.

Det blev en noget turbulent dag - chaufføren var 40 min forsinket og derefter kunne han ikke finde stedet, så vi kørte rundt i ring - og Hr. Søborg (den ældre) blev sgu lidt småmopset.

Overdragelsen blev en god oplevelse - Noah hentede Isaac og var den første, der fik et smil og det kan man godt blive lidt stolt af🤪. Vi sad i 1/2 times tid og lærte hinanden at kende, inden vi fik en kort rundtur på børnehjemmet - og derefter var det farvel for denne gang.

Inden overdragelsen havde vi afleveret masse af donationer, så nu kan vi få fyldt en stor sportstaske op med indkøb😀😥.

Mandag 26/1

Så er vi klar klar til at hente lillebror Isaac👣. Vi skal til børnehjemmet sammen med et andet dansk par, som skal hente en 17 md. dreng, så der er de ja vu . Vi er meget spændte og glæder os naturligvis til at møde den lille mand. Mere nyt så snart vi får tid⌛️

Ny frisure - det går OK

OK - det er lidt kedeligt

Hmm - skal det være ubehageligt

Mor - det gør ooooondt

Aaaaaavvvvvvv....

Søndag 25/1

Så blev der handlet til den lille og storebror fik også lidt i posen. 3 par Crocs for kr 800 og så en palle med mad - i dåser, glas, bøtter og karton - ups, og på flaske. Bleer i læssevis så vi er lykkelige for at blive hentet og bragt. Noah har fået en legekammerat Martin, og vil gerne have samme frisure - eller er det moren?

lørdag 24/1

Landet efter en OK ✈️ tur uden de store udfordringer. Har haft møde med bureauet allerede 10 min efter ankomst til lejligheden og puuuuh - tidligt i seng. Noah faldt ud af sengen i nat, men husker det ikke, så der må være mange tanker i gang hos ham.

Internet/TV er på plads - uundværligt når man er 5,5 år (og 48,5😉)

Slapper lidt af inden poolen skal dyrkes - igen...... - 30 grader og ingen vind......

I morgen søndag er det den helt store shoppetur i Manlyn Shopping Centre - både Visa/Mastercard er gemt væk, så vi må se om en gang "tampen brænder" kan bringe glæde til shopperinden:-) -selv har jeg kontanter😝.